11 nov 2012

WEEKDAY; niets doordeweeks aan


entree van de winkel

Bijna onzichtbaar op het Rokin in Amsterdam is de winkel van WEEKDAY sinds september gevestigd. Deze eerste Nederlandse vestiging van de Zweedse modeketen valt niet bepaald op in het straatbeeld. Alleen de entree doet vermoeden dat zich hier wellicht iets hips afspeelt achter het doordeweekse Amsterdamse herenhuis front.

Bij binnenkomst sta je meteen in een walhalla van jeansbroeken in alle kleuren en maten en stijlen, niet verwonderlijk want daar heeft WEEKDAY hun naam mee opgebouwd in Zweden. Op de eerste en tweede verdieping van het pand zijn dames en heren collecties te vinden.

De kleding hangt in rekken die minstens 1.60 meter hoog zijn, je ziet dus ook bijna geen andere klanten of personeel lopen en je waant je is een soort van kledingbos. Maar wel een heel verleidelijk bos, want de kleding heeft een design-achtige uitstraling en een edgie look, voor de liefhebber een echte snoepwinkel. Niet alleen de kleding is een lust voor het oog maar ook de inrichting van het pand is onorthodox. Het Scandinvische stoere blanke hout voert de boventoon en dit alles is gelardeerd met hedendaagse invloeden, veel flatscreens, vernuftige details in de paskamer en de visual merchandsing en er is een designachtige creatie in het trappenhuis die als kleding presentatie dient. Er zijn aparte kamers voor de accessoires, vintage kleren en de paskamers zijn in het achterhuis. Kortom een geheel nieuwe interpretatie van een winkel in een Amsterdams herenhuis.
 




De medewerkers doen in het geheel niet onder aan de edgie look, ook hun uitstraling is zeer hip en happening. Waardoor kan je, als argeloze bezoeker, het idee krijgen dat je van deze mensen geen draagbaar advies zal krijgen over hetgeen je wilt combineren, niets is echter minder waar.
Maar wanneer je overtuigd ben van je eigen smaak en stijl dan is deze winkel echt de 'place to be'.

WEEKDAY
Rokin 84
Amsterdam