5 apr 2012

‘LaDress Boutique’ website de straat op


In een exclusieve sfeer opent LaDress Boutique deze week haar deuren in Hotel des Indes in Den Haag. Na het college Hotel in Amsterdam is nu het clientèle van LaDress in Den Haag aan de beurt.

De LaDress Boutique heeft haar kamp opgeslagen in de balzaal van het hotel Des Indes en na de entree word je via een klein maar statig trappenhuis vrijwel direct naar de balzaal geleid.
De balzaal heeft meer het formaat van een bal-salon waar twee grote spiegels aan weerskanten van de ruimte voor een vergrotend effect zorgen. Bij binnenkomst is er meteen een tafeltje met gastenboek plus foldermateriaal en in de LaDress Boutique is het donker of om in Haagse te blijven ‘sfeervol verlicht’. Deze verlichting zorgt er ook voor dat de sfeer chicigheid en exclusieviteit uitademt.
De inrichting is sober gehouden, het LaDress Boutique concept moet in velen hotels makkelijk inpasbaar zijn. Er is een tafel met koffie en thee aanwezig, zoals je dat in een goed hotel verwacht. En in twee hoeken van de ruimte staan pasruimtes die opgetrokken zijn uit zwarte stof, een duistere plek waarachter dames, weliswaar uit het zicht maar wel hoorbaar, al pratend aan het passen zijn. Midden in de ruimte staan twee rolrekken met kleding, het merendeel jurkjes natuurlijk. Van iedere jurk hangt één maat in het rek en na een beetje bladeren door het rek ben je snel uitgekeken. Vanwege de slechte verlichting is de exacte kleur van de jurkjes is niet makkelijk te zien, bruin of grijs is lastig te onderscheiden alleen zwart is een duidelijke kleur.
Echter de hostesses of verkoopsters zijn uiterst behulpzaam en vragen goed door naar wat de klant wil en gaan, nadat het duidelijk is wat er wordt gezocht, de benodigde maat van ‘achter’ ophalen.
Tijdens het passen is er alleen maar persoonlijke hulp en geen vraag is teveel. Tot aan het verlaten van de LaDress Boutique is de hostess eigenlijk bezig met het verzorgen van jou als klant, een zeer prettige ervaring.
De speciale sfeer, alsof je bij de club hoort, die deze shopping experience uitstraalt wordt verpest door de onbeschrijfelijk slechte verlichting, het is shoppen in het duister. Dat was voor mij de reden om zonder aankoop te vertrekken. Ik vertrouwde niet genoeg op wat ik dacht dat ik zag.

klik hier door naar de website van LaDress Boutique